healthsolutions

5 σημαντικοί λόγοι για να μην ξαναπετάξετε το κουκούτσι του αβοκάντο

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Όλοι γνωρίζουμε πόσο θρεπτικό είναι το αβοκάντο, μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Αυτό που ίσως μας διαφεύγει μέχρι σήμερα είναι το πόσο υγιεινό είναι και το κουκούτσι του φρούτου, το οποίο διαθέτει πολλές και σημαντικές ιδιότητες.

Οι κυριότερες είναι:
 
1. Ο σπόρος καταπολεμάει την αρθρίτιδα, γιατί διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες Για τον ίδιο λόγο συμβάλλει στην μείωση της φλεγμονής του γαστρεντερικού σωλήνα. 
 
2. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα, το 70% των αντιοξειδωτικών βρίσκονται στο κουκούτσι και το υπόλοιπο 30% είναι στην στη σάρκα και στη φλούδα του φρούτου. Tα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά μπορούν να «κατεβάσουν» τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και να προσφέρουν προστασία ενάντια σε καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.
 
3. Κάνει καλό και στο δέρμα γιατί περιέχει φυσικό κολλαγόνο που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα.
 
4.Ενισχύει το ανοσοποιητικό ανοσοποιητικό και σας προστατεύει τη γρίπη και το κρυολόγημα. 
 
5.Ο σπόρος αυτός μπορεί να περιορίσει την όρεξή σας και να σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι, ώστε να αποφύγετε τα τσιμπολογήματα.
 
Πώς θα το καταναλώσετε.
 
Αφαιρέστε προσεκτικά το κουκούτσι από το αβοκάντο, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και να σπάστε το με ένα σφυράκι. Έπειτα, τοποθετήστε τα θρύμματα στο μπλέντερ και το αλέστε τα καλά, μέχρι να πάρουν την μορφή σκόνης. Πασπαλίστε τα γεύματά σας και ενισχύστε την υγεία σας.



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions