healthsolutions

Σιρόπι αγαύης - Σε τι υπερτερεί έναντι στο μέλι;

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Πολλοί γνωρίζουν την αγαύη ως το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα. Το σιρόπι αγαύης, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά. Πέρα από τη γλυκιά του γεύση, το προτιμάμε γιατί αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού, άρα βάζει φρένο στα τσιμπολογήματα, ενώ βοηθά και στην αύξηση του πληθυσμού των καλών μικροβίων στο στόμα και στο έντερο.

Ποια είναι τα οφέλη του σιροπιού αγαύης σε σχέση με τη ζάχαρη;

Το σιρόπι αυτό προέρχεται από την καρδιά του φυτού της αγαύης, το οποίο κόβεται, πιέζονται τα φύλλα του για να βγει κι έπειτα υπόκειται σε επεξεργασία, όπου εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή σε επεξεργασία με ένζυμα. Ένα κουταλάκι του γλυκού αγαύη αποδίδει 21 θερμίδες και κάποιες ποσότητες βιταμινών Α, C, Ε, Κ και Β6, ενώ η άσπρη ζάχαρη έχει 16 θερμίδες στην ίδια ποσότητα και καθόλου θρεπτικά συστατικά. Το υγρό που παίρνουμε από την αγαύη, έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ περιέχει και φρουκτάνες, που σημειώνουν οφέλη όσον αφορά τον μεταβολισμό, αλλά και τη συμπεριφορά της ινσουλίνης, αν και με την επεξεργασία διασπώνται σε φρουκτόζη.

Η συνέχεια εδώ



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions