Ξινομυζήθρα Κρήτης
Πολύ νόστιμο μαλακό τυρί, το οποίο έχει μόλις 4-10% λιπαρά. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πλούσια γαλακτώδη, υπόξινη γεύση, και ταιριάζει σε πίτες, ντάκους και μακαρόνια!
Ανεβατό
Το περίφημο Αναβατό είναι λευκό, μαλακό, τυρί σε μορφή αλοιφής. Παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα και των δύο στο νομό Γρεβενών και στην επαρχία Βοΐου Νομού Κοζάνης. Τα λιπαρά του δεν ξεπερνούν το 10%.
Κατίκι Δομοκού
Η ελληνική εκδοχή του cottage είναι το πεντανόστιμο Κατίκι Δομοκού, με την υπόξινη γεύση. Ταιριάζει σε πίτες και σαλάτες, ενώ είναι τέλειο με φρυγανιές και παξιμάδια. Τα λιπαρά του είναι περίπου στο 13%.
πηγή: onmed.gr