Αρχικά, πρέπει να φροντίζουμε να καταναλώνουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όσο περνάνε οι μέρες πολλά από τα σημαντικά συστατικά τους χάνονται.
1. Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά εποχής, χωρίς προσθήκη συντηρητικών που καταστρέφουν τα συστατικά τους. Δηλαδή, συσκευασμένοι χυμοί ή γιαούρτια με φρούτα σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν τα επιθυμητά οφέλη.
2. Να τρώτε και τη φλούδα, όταν φυσικά αυτό είναι εφικτό, αφού εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών, αντιοξειδωτικών στοιχείων και φυτικών ινών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αγγούρι που το καθαρίζουμε άπαντες. Κι όμως, ότι ωφέλιμο περιέχει, το έχει στην φλούδα του.
Η συνέχεια στο health4you