healthsolutions

Αυτά τα τρόφιμα μπορείτε να τα καταναλώσετε και μετά την ημερομηνία λήξης

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017

Η ημερομηνία λήξης των τροφίμων σίγουρα σας προκαλεί την βεβαιότητα πως πρέπει να πετάξετε αμέσως στα σκουπίδια όλα όσα δεν έχετε καταναλώσει. Η λίστα που ακολουθεί θα σας βάλει σε σκέψεις για το αν πρέπει όντως να δώσετε στα παρακάτω τρόφιμα μια δεύτερη ευκαιρία.

Σοκολάτα

Μπορεί να αντιληφθείτε απειροελάχιστες διαφορές στη γεύση αλλά η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, συντηρώντας σε καλή κατάσταση το τρόφιμο.

Γιαούρτι

Ακούγεται παράξενο αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα. 

Σκληρό τυρί

Μπορείτε να δείτε λίγη μούχλα αλλά αφαιρώντας την, το τυρί εξακολουθεί να είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Γάλα

Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορείτε να το πιείτε άφοβα.

Κέτσαπ

Με την προϋπόθεση πως κρατάτε την κέτσαπ στο ψυγείο, μπορεί να διατηρηθεί και μήνες μετά από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

Ψωμί

Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, ζεστάνετέ το για λίγα λεπτά στην τοστιέρα. Αν όμως έχει μούχλα, καλό είναι να μην το καταναλώσετε.

Ρύζι

Μπορεί η συσκευασία να δείχνει πως το προϊόν έληξε αλλά το ρύζι μπορεί να αντέξει για μήνες ακόμα στο ντουλάπι σας.

Αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά υπεραιωνόβια!

Μέλι

Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον! Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή (ή ακόμη και να κρυσταλλώνει) αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση. Σε περίπτωση που αυτό σας ενοχλεί η τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.

Τσιπς/πατατάκια

Το αλάτι που έχουν βοηθά στο να συντηρηθούν και άλλο.



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions