Ο χαλβάς είναι συνδεδεμένος με την Σαρακοστή και τις μέρες της νηστείας αν πολλοί τον προτιμούνε όλον τον χρόνο μιας και η ιδιαίτερη γεύση του είναι αγαπητή σε πολλούς. Υπάρχουν πολλά είδη χαλβά με την αντίστοιχη διατροφική αξία αλλά και τις θερμίδες καθώς , είναι γνωστό, πως η κατανάλωσή του θέλει προσοχή αν προσέχετε το βάρος σας.
Μια πολύ υγιεινή επιλογή είναι ο χαλβάς από ταχίνι που διαθέτει τα εξής διατροφικά χαρακτηριστικά:
- Καλά λιπαρά, που δρουν προστατευτικά για την καρδιά και τον εγκέφαλο
- Σουσάμι, γνωστό για τις φυτικές πρωτεΐνες που κάνουν καλό στους μύες και στους ιστούς
Η συνέχεια στο health4you