healthsolutions

Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κοτσιόπουλου, εκπροσώπου της Κινέζικης Πρεσβείας, της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου κας Ισμήνης Κριάρη, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Αντιπρύτανη ΕΚΠΑ κ. Δημήτρη Τουσούλη και της κας Τόνιας Μοροπούλου, Αντιπρυτάνεως του ΕΜΠ.

DSC 7008

Στην ειδική τελετή, σε ένα κατάμεστο Κέντρο, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων από την Κίνα, μελών της ιατρικής επιχειρηματικής κοινότητας και επιστημόνων από τις δυο χώρες, την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του  Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ.  Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Πρόεδρο του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin.

DSC 8195

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι “το νέο Κέντρο Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής της Αθήνας αποτελεί έργο ειδικού ενδιαφέροντος ως προς την εξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και μεγάλης σημειολογικής αξίας για τους νέους δρόμους επιστημονικής, τουριστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.”

Ο Πρόεδρος του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin, που ήρθε στη χώρα μας ειδικά για την τελετή των εγκαινίων, μίλησε για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και συμφώνησε με τους επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Anhui ειδικό μάθημα για τον Έλληνα πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αναβάθμισης του Τουρισμού Υγείας και επεσήμανε ότι η ιστορία και ο πολιτισμός, δημιουργούν εγγύτητα στις σχέσεις των δύο λαών παρά τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες.Την προσπάθεια του καινοτόμου αυτού έργου χαιρέτησε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κοτσιόπουλος.

DSC 8458

Το Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Anhui και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Υλοποιείται βάσει του Συμφώνου ανταλλαγής επιστημονικής τεχνογνωσίας και συγκριτικής επιστημονικής μελέτης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής με την σύγκλιση Ιατρικής Ανατολής και Δύσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη διαδρομή της συνεργασίας αυτής που μέσα από συστηματικά και σταθερά βήματα έχει αρχίσει να καρποφορεί.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την Κίνα, λοιπόν, συνεχίζουμε να καλλιεργούμε, και προσβλέπουμε περαιτέρω στην ανταλλαγή Γνώσης, εκπαίδευσης, και επιστημονικής τεχνογνωσίας, σε αυτό το γεφύρωμα της θεραπευτικής των δύο χωρών μέσα από την ακαδημαϊκή συνεργασία, τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας και τις σχέσεις φιλίας των λαών μας».

Στα πρώτα τμήματα θεραπειών που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής θα συνδυάζονται οι ειδικότητες της Δυτικής Ιατρικής των Ελλήνων γιατρών, με τις εξατομικευμένες θεραπείες της Ανατολικής Ιατρικής.

Οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου απευθύνονται στην πολυπληθή κοινότητα των Κινέζων που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- ξεπερνούν τις 20.000 και στους επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς και στους Έλληνες που έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και αναζητούν αυθεντικές και παραδοσιακές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες κινεζικής ιατρικής.

DSC 8513

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Athens Chinese Traditional Medicine εδώ.

 . Copyright medicalblog © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions