healthsolutions

Αντιμετωπίστε τη φλεβική ανεπάρκεια χωρίς πόνο

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019

Οι ευρυαγγείες αποτελούν δερματικές φλέβες που δεν διογκώνονται, όπως οι κιρσοί, αλλά φαίνονται έντονα πάνω στο δέρμα προκαλώντας αισθητικό πρόβλημα. Πρόκειται για παθολογικές φλέβες, δεν παρουσιάζουν, όμως, κίνδυνο για κάποια σοβαρή επιπλοκή της φλεβικής ανεπάρκειας, όπως η θρόμβωση. Από τα έξι κλινικά στάδια της φλεβικής ανεπάρκειας, οι ευρυαγγείες αποτελούν το πρώτο στάδιο.

Οδηγούν οι ευρυαγγείες σε κιρσούς;

Πολλές φορές οι ασθενείς μένουν σε αυτό το πρώτο στάδιο εφ’ όρου ζωής, χωρίς να περνάνε στο δεύτερο στάδιο που είναι οι κιρσοί. Κάποιες φορές, όμως, οι ευρυαγγείες μπορεί να κρύβουν πρόβλημα σε πιο εσωτερικές φλέβες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση κιρσών με συμπτώματα όπως πόνο, βάρος, κάψιμο, οίδημα, φαγούρα και δερματικές βλάβες. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ευρυαγγείες αποτελούν την κορυφή ενός παγόβουνου με σοβαρότερα προβλήματα να υποβόσκουν, βαθύτερα, στα κάτω άκρα, τα οποία και πρέπει να ανακαλυφθούν.

Η ανακάλυψη των μη εμφανών στο δέρμα φλεβικών προβλημάτων γίνεται με σωστό υπερηχογραφικό έλεγχο (χαρτογράφηση των φλεβών) από έμπειρο αγγειοχειρουργό. Η σωστή και λεπτομερής χαρτογράφηση είναι εξαιρετικής σημασίας για δύο κυρίως λόγους: πρώτον μας βοηθά να ανακαλύψουμε εκείνους τους ασθενείς με ευρυαγγείες, που το πρόβλημά τους είναι πιο βαθύ από αυτό που φαίνεται και μπορεί να επιδεινωθεί στο κοντινό μέλλον, και, δεύτερον, μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε μία σωστή θεραπεία για την σωστή και οριστική θεραπεία όχι μόνο των ευρυαγγειών, αλλά και των βαθύτερων προβλημάτων που θα οδηγήσουν σε κιρσούς.

Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες 

Eνδοαυλική θεραπεία των κιρσών με laser: Οριστική λύση χωρίς πόνο

Η ενδοαυλική θεραπεία των κιρσών με laser αν και έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της εδώ και πολλά χρόνια εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αναφέρεται ως μία σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία που δίνει οριστική λύση στους κιρσούς, αφού η εμπειρία του εξειδικευμένου αγγειοχειρουργού με συνεργό το ενδοαυλικό λέιζερ και την αναλυτική χαρτογράφηση, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Έτσι σήμερα, η θεραπεία μέσω του ενδοαυλικού λέιζερ δίνει λύσεις ακόμα και σε περιπτώσεις φλεβικής ανεπάρκειας που τα προηγούμενα χρόνια, είτε με την παλαιότερη μέθοδο, είτε με τα παλαιότερης τεχνολογίας λέιζερ, είτε με την έλλειψη αναλυτικής χαρτογράφησης, θεωρούνταν μη χειρουργήσιμες και είχαν πολλές υποτροπές.

Σήμερα, αντί να αφαιρεθεί η πάσχουσα φλέβα εισάγεται μετά από παρακέντηση, μία πολύ λεπτή ίνα που απελευθερώνει ενέργεια laser και συρρικνώνει τα τοιχώματα κλείνοντας οριστικά την παθολογική φλέβα. Έτσι η κυκλοφορία του αίματος αποκαθίσταται από τις υπόλοιπες υγιείς φλέβες του δικτύου.

Ποια είναι τα οφέλη της νέας γενιάς laser και πως πραγματοποιείτε η θεραπεία;

Μιλώντας για τα οφέλη θα μπορούσε κανείς να επισημάνει πως 1) η ενέργεια που απορροφάται είναι 40 φορές περισσότερη με επιτυχές κλείσιμο της φλέβας και 2) υπάρχει εστιασμένη διάχυση ενέργειας laser σε κάθε σημείο του φλεβικού τοιχώματος για ομοιόμορφο κλείσιμο της φλέβας.

Το ενδοφλεβικό laser είναι μία αναίμακτη μέθοδος που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διεξάγεται υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια. Συγκεκριμένα, εισάγεται στη φλέβα η οπτική ίνα και στη συνέχεια αποσύρεται διασπείροντας ενέργεια laser, η οποία κλείνει το τοίχωμα και σφραγίζει την πάσχουσα φλέβα. Η διάρκεια της θεραπείας δεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά και χωρίς τομές και πόνο ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του ενώ μετά από 1-2 ημέρες στις κανονικές του δραστηριότητες.

Δείτε πως μπορεί κανείς να αποτρέψει την υποτροπή των κιρσών μετά το χειρουργείο

Υπάρχουν πλεονεκτήματα  από τη συγκεκριμένη θεραπεία;

Αναφέροντας επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι:

  • αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος,
  • απόλυτα ασφαλής και ακριβής μέθοδος,
  • δεν χρειάζεται ολική αναισθησία,
  • δεν περιλαμβάνει τομές και δεν αφήνει ουλές,
  • δεν υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων,
  • τα κλινικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά,
  • μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα δύο πόδια ταυτόχρονα.

Διαβάστε τι λένε οι ασθενείς του Αγγειοχειρουργού Νικόλαου Τσεκούρα

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονιστεί πως ένα απλό πρόβλημα στο φλεβικό σύστημα θέλει πάντα μία σωστή εκτίμηση και αυτό γιατί είναι πιθανό να επιπλακεί οδηγώντας στη θρόμβωση και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς.

Δείτε πώς να επιλέξετε τον Αγγειοχειρουργό σας.

Τσεκούρας Νικόλαος, MD, ECFMG, PHD, Αγγειοχειρουργός.

Διευθυντής Γ' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Metropolitan General .

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.dr-tsekouras.gr ή καλέστε στο 2106215855 , 6977741191Copyright medicalblog © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions