healthsolutions

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Παγκρήτια Ημερίδα για τους Νεφροπαθείς

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Το Επεμβατικό Ακτινολογικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης σε συνεργασία με την Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης του Ομίλου Mesogeios, στην προσπάθεια τους να συμβάλουν ουσιαστικά  στην ενημέρωση των νεφροπαθών ασθενών διοργάνωσαν την 1η Παγκρήτια Ημερίδα με θέμα:«Η αρτηριοφλεβική αναστόμωση στον αιμοκαθαιρόμενο ασθενή – νεότερες τεχνικές στη δημιουργία και αποκατάσταση».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο Ηράκλειο της Κρήτης.Στην Ημερίδα συμμετείχε η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστήμιου Κρήτης  όλες οι μονάδες αιμοκάθαρσης της Κρήτης καθώς και ο Σύλλογος Νεφροπαθών  Νομού Ηρακλείου.

Στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος Νεφροπαθών Ηρακλείου Κρήτης κος Δωριάκης Μιχαήλ. Μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι του Συλλόγου, οι οποίοι και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες με το κοινό.Προεδρεύων και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κος Δ.Τσέτης, Επ., Ακτινολόγος. Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κάτωθι:

Χ. Ιωάννου, Αγγειοχειρουργός «Τύποι φίστουλας και δημιουργία».

Α. Παρασκευόπουλος, Νεφρολόγος «Η θέση του Νεφρολόγου στη Φίστουλα».

H.Κεχαγιάς Επ., Ακτινολόγος, «Νέες τεχνολογίες στη δημιουργία φίστουλας» & «Επεμβατική αντιμετώπιση δυσλειτουργικής φίστουλας».

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις εμπειρίας και περιστατικών μονάδων αιμοκάθαρσης Κρήτης από τους Νεφρολόγους: Κ. Κορσαββά, Δ.Ξυδάκη, Σ. Στρατάκη , Π.Παπαδάκη, Χ.Κορώνη, Α.Παρασκευόπουλο.

Δηλώσεις στα τοπικά μέσα έκανε ο καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Δημήτρης Τσέτης, ο οποίος σημείωσε την συμβολή του Επεμβατικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην διατήρηση της αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας που αποτελεί την πηγή ζωής για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς καθώς και την ανάγκη της δημιουργίας μίας κοινής βάσης δεδομένων για την αρτηριοφλεβική επικοινωνία των ασθενών στην Κρήτη καθώς και την ανάγκη εισαγωγής των νέων τεχνολογιών σε αυτό το πεδίο.

Αντίστοιχα, ο κος Αριστείδης Παρασκευόπουλος, Νεφρολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής της Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης του ομίλου Μεσόγειος, δήλωσε «ότι οι νεφρολόγοι της Κρήτης έχουν βρεί έναν πραγματικό σύμμαχο στο προσωπικό του επεμβατικού ακτινολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο δύσκολο έργο τους»

Όλοι συμφώνησαν, ότι η αντιμετώπιση των νεφροπαθών απαιτεί  μια ομαδική προσέγγιση με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενή.

Σχετικά για τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Ηρακλείου Κρήτης του Ομίλου Mεσόγειος

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης “Μεσόγειος” εξυπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα την τοπική κοινότητα ενώ παράλληλα φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό νεφροπαθών τουριστών που επισκέπτονται ετησίως την Κρήτη. Ο Όμιλος Νεφρολογικών Κέντρων “Μεσόγειος” ιδρύθηκε με μοναδικό στόχο την απόλυτη κάλυψη των αναγκών του αιμοκαθαιρόμενου ασθενή με προδιαγραφές τέτοιες, που να ικανοποιούν όλες του τις προσδοκίες.

Σχετικά με το Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Ηρακλείου Κρήτης

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Ηρακλείου Κρήτης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε το 2017 από Νεφροπαθείς της Κρήτης, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεφροπαθών, την προάσπιση των δικαιωμάτων, την ενημέρωση σε θέματα που τους αφορούν και την ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη των απόρων μελών του.



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions