healthsolutions

Στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρομποτική λοβεκτομή θώρακα στην Ελλάδα

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα και μάλιστα σε 80χρονο ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα την περασμένη εβδομάδα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και μετά από 4 ημέρες πήρε εξιτήριο , όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Διαβαλκανικού κ.Δημήτριος Φιλίππου, ο οποίος μαζί με την ομάδα του διενήργησε την επέμβαση.

Η επέμβαση έγινε χωρίς ανοιχτή θωρακοτομή, με ελάχιστο επεμβατικό τρόπο, διαμέσου των οπών, και περιλάμβανε λοβεκτομή και συστηματικό λεμφαδενικό καθαρισμό στον 80χρονο ασθενή, ο οποίος είχε καρκίνο του αριστερού άνω λοβού πνεύμονος. Η μέθοδος αυτή προσφέρει καλύτερη ποιότητα στην ζωή των ασθενών μετά την επέμβαση καθώς προστατεύει τους ιστούς, έχει ελάχιστη απώλεια αίματος, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και,συνήθως, μικρότερη παραμονή του ασθενή στο νοσοκομείο.

Η ρομποτική λοβεκτομή εφαρμόζεται διεθνώς σε εξειδικευμένα κέντρα από έμπειρους θωρακοχειρουργούς με τη συνδρομή του ρομποτικού συστήματος. Στα κέντρα αυτά εντάσσεται και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ως το μόνο που διαθέτει ρομπότ "Da Vinci Si HD" στη Βόρεια Ελλάδα.



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions