Τα συστατικά αυτά, στα οποία αναφέρονται οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, είναι τα γνωστά φλαβονοειδή, που φαίνεται να περιορίζουν την ικανότητα του βακτηρίου E.coli να προκαλεί μόλυνση. Το παραπάνω βακτήριο, αν και συχνά συνδέεται με τροφικές δηλητηριάσεις, έχει πολλά στελέχη και ευθύνεται για πολλά είδη λοιμώξεων, ανάμεσά τους και αυτές του ουροποιητικού.
Η καθηγήτρια Terri Camesano δήλωσε ότι «με την εμφάνιση των μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα σύγχρονα αντιβιοτικά, ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσουμε είναι η βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών της βακτηριακής λοίμωξης, ώστε να βρεθούν νέοι πιθανοί στόχοι για τα αντιβιοτικά».
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Βασιλικής Εταιρείας της Χημείας, «Food & Nutrition».
Πηγή: vita.gr