Επειδή όμως είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να αναγνωρίζουν ποια είναι τα φρέσκα αυγά υπάρχει δύο κόλπα:
Πρώτο: Βυθίζουμε το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών. Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω από 30 μέρες.Η μέθοδος αυτή ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22oC. Άλλος τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.
Δεύτερο: Το αυγό που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.
Πηγή:www.iefimerida.gr