healthsolutions

Η χρήση φωτογραφιών μικρών παιδιών στα social media είναι ανεξέλεγκτη

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015

Έρευνα από την Αυστραλία αποκαλύπτει πως σελίδες παιδικής πορνογραφίας κλέβουν φωτογραφίες από τα social media.

Η μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από την Αυστραλιανή Επιτροπή για την Ασφάλεια των Παιδιών στο Διαδίκτυο έφερε στο φως τρομακτικά στοιχεία για την διακίνηση φωτογραφιών παιδιών μέσα σε παράνομα πορνογραφικά sites.

Πιο συγκεκριμένα, αποδείχτηκε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος του υλικού παιδικής πορνογραφίας αντλείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και για να είμαστε ακριβείς, δεν πρόκειται για σκηνές κακοποίησης αλλά για καθημερινές  στιγμές παιδιών σε δραστηριότητες όπως τα σπορ ή σε διάφορες χαρούμενες στιγμές που απαθανατίζουν οι γονείς τους και τις αναρτούν στα social media.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής, ονόματι Alastair MacGibbon, δήλωσε πως κατά την διεξαγωγή έρευνας σε ιστότοπο που διακινείται παράνομο  υλικό παιδικής πορνογραφίας, βρέθηκαν εκατομμύρια φωτογραφίες παιδιών , σε καθημερινές στιγμές, που όμως συνοδεύονταν από  χυδαία σχόλια .

«Όλοι δεν πρέπει αν ξεχνάμε πως όταν ανεβάζεις κάτι στο διαδίκτυο, δεν έχει σημασία που,δεν έχεις πια τον έλεγχο του υλικού σου. Επίσης, πολλοί γονείς δεν ρυθμίζουν τους λογαριασμούς τους. Για τους παιδεραστές δεν έχει σημασία πόσο αθώα φαίνεται μια φωτογραφία. Εάν το παιδί έχει αυτό που θέλει ο παιδεραστής, θα κλέψει την φωτογραφία», εξήγησε η Susan McLean, ειδική σε θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο.



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions