healthsolutions

Ποια είναι τα ατού της κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση;

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Η κοινή επιθυμία κάθε γυναίκας είναι να έχει μία όμορφα αδυνατισμένη, σφριγηλή και θηλυκή φιγούρα.

Προσπαθώντας να φτιάξουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό σχήμα και μέγεθος για το σώμα μας, μέσα από σωστή διατροφή και δίαιτα σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση, μπορεί να γίνει μια ανυπόφορη μάχη που δεν “κερδίζεται “ ποτέ. Αισθανόμαστε πως ό,τι και να κάνουμε δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Αυτό το αίσθημα είναι ακόμα πιο έντονο μεταξύ γυναικών που έχουν γεννήσει και έχουν μείνει με σώματα τελείως διαφορετικά απ’ ότι είχαν πριν την εγκυμοσύνη/ες.

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός ή παραπάνω παιδιών αν και είναι ένα ευτυχές γεγονός που οδηγεί μια γυναίκα στην ολοκλήρωση, μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στο σώμα της με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει τη κοιλιά να φαίνεται πιο μεγάλη απ’οτι είναι στην πραγματικότητα και απώλεια της μέσης που πολλές φορές σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά.

Η απάντηση στα παραπάνω προβλήματα είναι η κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση σχεδόν πάντα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης μιας γυναίκας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φορέσει ρούχα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή δεν ένοιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

Πολλές γυναίκες που βλέπω για κοιλιοπλαστική είναι σε καλή φυσική κατάσταση, έχουν χάσει αρκετά κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειες τους το μεσαίο τρίτο του σώματος τους παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος του σώματός τους.

Η κοιλιοπλαστική είναι  σχεδιασμένη να  επιτύχει  2 πράγματα

1) να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και

2) να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλίας όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η επέμβαση γίνεται μέσω μιας τομής “μπικίνι” που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής.

Στην κλασσική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφύγουμε την δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Για την επίτευξη του καλύτερου  και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης, ανάδειξης των κοιλιακών μυών σε σημείο ομορφιάς με μόνιμο αποτέλεσμα.

Τοποθετώ μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στην συνέχεια βάζω 2 ή 3 σειρές από τα ίδια  ράμματα  οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορούμε να επεκταθούμε στα πλάγια ώστε να διορθώσουμε την μέση αποτελεσματικά και να δώσουμε το πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι, δημιουργείται αυτό που αποκαλείται μόνιμος εσωτερικός κορσές και δίνει στην γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Η λιποαναρρόφηση θα προσδώσει στο σχήμα την παραπάνω βελτίωση που πολλές φόρες είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το καλύτερο σχήμα.

Μετά το χειρουργείο η γυναίκα μένει στο νοσοκομείο 1-2 ημέρες, καλό είναι να κινητοποιηθεί άμεσα και να πρέπει να φορέσει έναν ειδικό κορσέ για 3 μήνες.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (www.athensplasticsurgery.gr), τηλ. Επικοινωνίας 210 89 43 033Copyright medicalblog © 2019 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions