healthsolutions

Βρετανοί μελετούν τεστ αίματος που ανιχνεύει 50 διαφορετικούς τύπους καρκίνου

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Μια πολύ ελπιδοφόρα είδηση έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκεριμένα από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία ξεκίνησαν δοκιμές μιας μεθόδου διάγνωσης 50 διαφορετικών τύπου καρκίνου με μια απλή εξέταση αίματος.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπων επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίζουν την ασθένεια πιο αποτελεσματικά σε πιο πρώιμο στάδιο.
Την έναρξη των δοκιμών της εξέτασης, που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Grail, στα μέσα του 2021. Η εξέταση αίματος ονομάζεται Galleri και μέσω της συμφωνίας που σύναψε η NHS England, οι πρώτες δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν σε 165.000 ασθενείς στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Grail, η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό του καρκίνου στα πρώτα στάδια, χρηματοδοτείται από επενδυτές όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.Η NHS England ελπίζει ότι το συγκεκριμένο τεστ θα συνδράμει ιδιαίτερα στον εντοπισμό εκείνων των τύπων καρκίνου που σήμερα είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν νωρίς.

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι το τεστ, το οποίο ελέγχει μοριακές αλλαγές στο αίμα, μπορεί να εντοπίσει καρκίνο στον λαιμό, τις ωοθήκες, το πάγκρεας, τον οισοφάγο και άλλους τύπους καρκίνου που είναι δύσκολο να διαγνωστούν στα αρχικά τους στάδια.Τα άτομα θα ταυτοποιηθούν μέσω του αρχείου του βρετανικού συστήματος υγείας και θα επιλεχθούν τυχαία για πρόσκληση συμμετοχής στη δοκιμή. Οι πολίτες με τα θετικά τεστ θα παραπεμφθούν στο NHS για έρευνα.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναμένονται έως το 2023 και εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει περίπου ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, αλλά και φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο χαιρέτισαν την καινοτομία, χαρακτηρίζοντά την σωτήρια για το μέλλον της ανθρωπότητας.



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions