healthsolutions

Η βιταμίνη Β12 κρατάει τον εγκέφαλο νέο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Η βιταμίνη Β12 (βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κόκκινο κρέας) είναι μια βασική πρωτεΐνη, που παίζει πολλούς ρόλους στον οργανισμό, καθώς είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση υγιούς του νευρικού συστήματος, για την παραγωγή του DNA και για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ωστόσο μια νεότερη μελέτη έδειξε πως η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι του Αλτσχάιμερ, γεγονός που σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα επίπεδα Β12 στο αίμα τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτή τη τόσο συχνή πλέον νευροεκφυλιστική πάθηση.

Όπως έδειξε μελέτη Σουηδών ερευνητών, υπό τον δρα Μπάμπακ Χούσμαντ του φημισμένου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας «Neurology», πολλοί ηλικιωμένοι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Β12.

Η συνέχεια στο health4you



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions