healthsolutions

Νέα έρευνα: Οι foodies είναι πιο υγιείς και περιπετειώδεις

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Όλοι έχουν έναν φίλο που είναι λάτρης τους φαγητού («foodie») που είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει όλες τις γεύσεις και κουζίνες.

Είναι εκείνος που θα σας προτείνει σε πιο εστιατόριο πρέπει να πάτε, εκείνος που έτρωγε κινόα πριν τη μάθουν όλοι οι υπόλοιποι και εκείνος που του αρέσει να αφιερώνει 1 λεπτό να κοιτάζει (και συχνά να φωτογραφίζει) το πιάτο που έχει μπροστά του, πριν το καταναλώσει.

Ο λογαριασμός τους στο Instagram είναι γεμάτος από λαχταριστά πιάτα και φαγητά, από σουβλάκια με τζατζίκι και λαχταριστές τηγανιτές πατάτες, μέχρι σούσι και άλλα εκλεκτά εδέσματα.

Σίγουρα το φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και κακή υγεία, αλλά νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι είναι περισσότερο περιπετειώδεις όσον αφορά το φαγητό έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μπορεί να είναι πιο υγιείς από εκείνους που δεν τολμούν στο φαγητό.

Η έρευνα,που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Cornell, μίλησε με 501 γυναίκες από την Αμερική σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και διαπίστωσε ότι όσες τολμούσαν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις είχαν την τάση να είναι πιο δραστήριες σωματικά, να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διατροφή και πιο υγιείς σε σχέση με εκείνες που δεν ακολουθούν διαφορετικά είδη διατροφής.

Οι πιο τολμηρές είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και μεγαλύτερη αγάπη για φαγητό, ενώ ανέφεραν ότι του άρεσε να προσκαλούν κόσμο στο σπίτι για φαγητό.

Πηγή:www.huffingtonpost.gr



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions