healthsolutions

Φραγμένες αρτηρίες- Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι φραγμένες αρτηρίες είναι ένα σοβαρό και απειλητικό πρόβλημα υγείας που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν καν.Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κάθε χρόνο 735,000 Αμερικανοί υποφέρουν από καρδιακή προσβολή και 610,000 χάνουν τη ζωή τους από στεφανιαία νόσο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τόσο τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε, αλλά και γιατί εάν θέλετε να διατηρείτε καθαρές τις αρτηρίες σας.Μερικές από τις τροφές που είναι «απαγορευμένες» αν θέλετε καθαρές αρτηρίες είναι οι παρακάτω:

Κόκκινο κρέας: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά κόκκινο κρέας, όπως μοσχάρι και αρνί, έχουν υψηλά επίπεδα ΤΜΑΟ (Ν-οξείδιο της τριμεθυλαμίνης), μιας χημικής ουσίας που συνδέεται με καρδιακές παθήσεις. Άλλες έρευνες έχουν συσχετίσει την συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Κονσερβοποιημένα λαχανικά και σούπες: Περιέχουν πολύ αλάτι, το οποίο αυξάνει την αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στην καρδιά και να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος. Τα περισσότερα είναι επίσης πλούσια σε συντηρητικά και ειδικά σε γλουταμινικό νάτριο, το οποίο έχει συνδεθεί με αίσθημα παλμών.

Κατεψυγμένα γεύματα: Πολλά από αυτά είναι πλούσια σε νάτριο και συντηρητικά. Η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000mg και πολλά από αυτά τα έτοιμα γεύματα έχουν πάνω από τη μισή ποσότητα, την οποία παίρνετε σε μόλις ένα γεύμα.

Αλλαντικά: Σαλάμια, μπέικον, λουκάνικα κλπ. έχουν πολύ αλάτι, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για τη συντήρηση, όσο και για την ενίσχυση της γεύσης. Είναι επίσης πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, η οποία δημιουργεί αθηρωματική πλάκα που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Προϊόντα ζύμης: Τα ψημένα προϊόντα ζύμης, όπως μπισκότα, τάρτες και έτοιμες πίτες, είναι πλούσια σε τρανς λιπαρά, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακή νόσο. Πολλά από αυτά περιέχουν επίσης πολλή ζάχαρη, η οποία βλάπτει την υγεία της καρδιάς.

Τηγανητά: Η διαδικασία τηγανίσματος των τροφών δημιουργεί τρανς λιπαρά. Μόλις 120 γραμμάρια τηγανητού κοτόπουλου έχουν χοληστερόλη ίση με αυτή που περιέχουν 11 φέτες μπέικον.

Αναψυκτικά: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά αναψυκτικά, ακόμη και διαίτης, τα οποία περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά, κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό και καρδιακή νόσο.

Συκώτι: Μπορεί να είναι πλούσιο σε σίδηρο, αλλά αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, τα μισά λιπαρά που περιέχει μια μερίδα συκώτι είναι κορεσμένα.



Copyright medicalblog © 2020 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions