Για να δούμε λοιπόν πως η κακή διατροφή ή η έλλειψη μερικών ωφέλιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων αποτυπώνονται στο πρόσωπο και στα μαλλιά μας.
Πόδι της χήνας & ρυτίδες
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης της βιταμίνης Β12. Η βιταμίνη Β12 επηρεάζει την υγεία των ματιών και του δέρματος.
Καλές πηγές βιταμίνης Β12: τυρί, αμύγδαλα, αυγά.
Σκασμένα χείλη
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης της βιταμίνης Β6, η οποία επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος.
Καλές πηγές βιταμίνης Β6: πατάτες, ενισχυμένα δημητριακά.
Κόκκινο δέρμα
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης ψευδαργύρου, η οποία συνδέεται επίσης με την ακμή.
Καλές πηγές ψευδαργύρου: γιαούρτι, μοσχαρίσιο κρέας, ρεβίθια.
Ξηρό δέρμα
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη, είναι απαραίτητη για να παραμένει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.
Καλές πηγές βιταμίνης Α: συκώτι, γλυκοπατάτα, τυρί.
Πιτυρίδα
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης βιταμίνης Β7. Η βιταμίνη Β7, γνωστή και ως βιοτίνη, επηρεάζει την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
Καλές πηγές βιταμίνης Β7: αυγά, προϊόντα ολικής άλεσης, γάλα.
Αδύναμα μαλλιά
Είναι συχνά αποτέλεσμα έλλειψης βιταμίνης C, η οποία εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, και στην υγεία των μαλλιών.
Καλές πηγές βιταμίνης C: εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδιο.