Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρια από το Bacillus cereus, ένα βακτήριο που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα και αν το ρύζι βράσει καλά, υπάρχει η πιθανότητα το βακτήριο να επιβιώσει των υψηλών θερμοκρασιών. Εάν αυτό το μαγειρεμένο ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια του Bacillus cereus, που έχουν επιβιώσει, μπορούν να εξελιχθούν σε βακτήρια, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται! Όσο περισσότερο το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα βακτήρια να κάνουν το φαγητό σας πλήρως ακατάλληλο για κατανάλωση.
H συνέχεια στο health4you