healthsolutions

Ξαναζεσταμένο ρύζι: τι να προσέξετε για να μην πάθετε δηλητηρίαση!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση ; Μάλλον όχι! Λίγοι γνωρίζουν πως το ρύζι έχει μια ιδιαιτερότητα στον τρόπο που μπορεί να συντηρηθεί, να ξαναζεσταθεί και να καταναλωθεί εκ νέου.

Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρια από το Bacillus cereus, ένα βακτήριο που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα και αν το ρύζι βράσει καλά, υπάρχει η πιθανότητα το βακτήριο να επιβιώσει των υψηλών θερμοκρασιών. Εάν αυτό το μαγειρεμένο ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια του Bacillus cereus, που έχουν επιβιώσει, μπορούν να εξελιχθούν σε βακτήρια, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται! Όσο περισσότερο το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα βακτήρια να κάνουν το φαγητό σας πλήρως ακατάλληλο για κατανάλωση.

H συνέχεια στο health4you



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions