healthsolutions

Οι διατροφικές απαιτήσεις των εφήβων ποδοσφαιριστών στην καλοκαιρινή προετοιμασία

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές για ξεκούραση, οι ποδοσφαιριστές επανέρχονται στα γήπεδα για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία με νέους στόχους για βελτίωση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού. Συνήθως, η προετοιμασία διεξάγεται σε περιοχές με πλούσιο καθαρό οξυγόνο και φυσικό περιβάλλον με απώτερο σκοπό την απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση στους νέους στόχους της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και η κατάλληλη διατροφή των ποδοσφαιριστών. Οι αθλητές έχουν αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο περίπου 20 mg ημερησίως, προκειμένου μέσω της αιμογλοβίνης να συμμετάσχει στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος. Όταν η προετοιμασία διεξάγεται σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο αναμένεται και αύξηση των ερυθροκυττάρων. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι: κόκκινο κρέας (κυρίως από μοσχάρι), συκώτι, κακάο, σησάμι, οστρακοειδή, θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρια), ψάρια, κοτόπουλο, σπανάκι, φακές, αυγό, ηλιόσπορος, ξηροί καρποί (καρύδια, σταφίδες), όσπρια, αποξηραμένα φρούτα και διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, θυμάρι).

Η συνέχεια στο health4you



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions