Για την επίτευξη των στόχων αυτών, αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και η κατάλληλη διατροφή των ποδοσφαιριστών. Οι αθλητές έχουν αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο περίπου 20 mg ημερησίως, προκειμένου μέσω της αιμογλοβίνης να συμμετάσχει στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος. Όταν η προετοιμασία διεξάγεται σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο αναμένεται και αύξηση των ερυθροκυττάρων. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι: κόκκινο κρέας (κυρίως από μοσχάρι), συκώτι, κακάο, σησάμι, οστρακοειδή, θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρια), ψάρια, κοτόπουλο, σπανάκι, φακές, αυγό, ηλιόσπορος, ξηροί καρποί (καρύδια, σταφίδες), όσπρια, αποξηραμένα φρούτα και διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, θυμάρι).
Η συνέχεια στο health4you