Ένα από αυτά τα τρόφιμα το οποίο και αποτελεί ασπίδα για την νοητική λειτουργία είναι τα θαλασσινά. Είναι η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνοντας, η μέτρια κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένα άτομα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ηλικιωμένα άτομα που κατανάλωναν θαλασσινά μία φορά την εβδομάδα και ήταν φορείς ενός γονιδίου που τους καθιστούσε ευεπίφορους στη νόσο Αλτσχάιμερ, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο .Οι Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως , στα άτομα αυτά δεν είχαν παρατηρηθεί μεγάλες εγκεφαλικές αλλοιώσεις. Την ίδια ώρα, ειδικοί συστήνουν να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας η οποία όπως τονίζουν, αφορά μία συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
Η συνέχεια στο Health4you