healthsolutions

Νέα για πάντα με τρόφιμα γεμάτα κολλαγόνο

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Μετά από τόσα χρόνια διαφημίσεων είναι μάλλον αδύνατον να μη γνωρίζετε ότι το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατάει γερές τις αρθρώσεις μας ενώ παράλληλα αναζωογονεί το δέρμα και τα μαλλιά μας.

Οι περισσότεροι επιλέγουν το πόσιμο. Όμως η καλύτερη ποιότητα είναι το κολλαγόνο που λαμβάνουμε από τα τρόφιμά τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά. Αν εντάξετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας θα δείτε μεγάλη διαφορά σε σώμα και πρόσωπο ενώ θα είναι εντελώς περιττή η πόσιμη μορφή του. 

Σόγια

Τα προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα σόγιας και το τυρί περιέχουν ένα στοιχείο γνωστό ως γενιστεΐνη. Η παρουσία της γενιστεΐνης δίνει στα προϊόντα σόγιας την ιδιότητα παραγωγής κολλαγόνου, βοηθώντας να μπλοκάρουν τα ένζυμα που έχουν την τάση να σπάνε και να γερνούν το δέρμα.

Λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά αποτελούν επίσης εξαιρετικά παραδείγματα των τροφών που περιέχουν παράγοντες παραγωγής κολλαγόνου. Πλούσια σε βιταμίνη C η τακτική κατανάλωση λάχανου ή σπανακιού, βοηθά στην ενίσχυση της ικανότητας του σώματος να παράγει κολλαγόνο και να χρησιμοποιήσει την πρωτεΐνη αποτελεσματικά. Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά είναι επίσης άριστες πηγές αύξησης του κολλαγόνου. Η παρουσία του λυκοπένιου σ’ αυτούς τους τύπους τροφών βοηθά να δρουν ως αντιοξειδωτικά, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου. Δοκιμάστε να προσθέσετε πιπεριές, παντζάρια και ντομάτες στη διατροφή σας. Κατά παρόμοιο τρόπο, τα σκούρα μούρα όπως τα βατόμουρα βοηθούν επίσης να ενισχυθεί το αντιοξειδωτικό επίπεδο του οργανισμού και να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου.

Ψάρια

Η παρουσία των ωμέγα λιπαρών οξέων βοηθά επίσης να δημιουργηθεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την παραγωγή κολλαγόνου. Τα ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι εξαιρετικές πηγές των ωμέγα λιπαρών οξέων. Ξηροί καρποί, όπως κάσιους, πεκάν, τα αμύγδαλα και τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν υγιείς ποσότητες επίσης. Για ένα σνακ που προάγει την υγιή παραγωγή κολλαγόνου, δοκιμάστε να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας. Τα αβοκάντο περιέχουν τα ίδια ωμέγα λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια και χωνεύονται εξίσου εύκολα.

«Κρυφές πηγές» κολλαγόνου

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε περιεκτικότητα θείου, είναι επίσης σημαντικές για την παραγωγή κολλαγόνου. Μεταξύ αυτών είναι πράσινες και μαύρες ελιές, φρέσκα αγγούρια, και φρέσκοι μίσχοι του σέλινου. Σε συνεργασία με το θείο, τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α βοηθούν επίσης στη διατήρηση του κολλαγόνου σε υψηλά επίπεδα. Επίσης καλές πηγές κολλαγόνου είναι τα ωμά καρότα, το φρέσκο πεπόνι και οι ψητές γλυκοπατάτες.



Copyright medicalblog © 2025 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions