healthsolutions

Τι έκαναν οι γιαγιάδες μας για την ακμή, το άγχος και τα βουλωμένα αυτιά;

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Στην Ελλάδα, η χρήση φυσικών μεθόδων για την αντιμετώπιση ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας, είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους.

Η μελέτη και η χρήση των βοτάνων, από τα πρώτα χρόνια του ανθρώπου πάνω στη γη, αποτέλεσε τον πυλώνα αυτών των πρακτικών, με αποτέλεσμα τα ίδια φυτά, να ίδια φυτά, να χρησιμοποιούνται ως τροφές και ως φάρμακα.

Πως θεράπευαν οι γιαγιάδες μας λοιπόν ένα βουλωμένο αυτί, την ακμή και τις κρίσεις άγχους ;

Αυτί βουλωμένο : Αν το αυτί μας βουίζει και δεν ακούμε καλά, από συγκέντρωση κηρήθρας στο εσωτερικό του, η λύση για να απαλλαγούμε από την κηρήθρα, είναι να βάλουμε στο αυτί μας ένα κομμάτι βαμβάκι, αφού το μουλιάσουμε σε ½ κουταλάκι ελαιόλαδο.

Αφήνουμε το βαμβάκι όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλένουμε το αυτί μας με χυμό λεμονιού.

Επαναλαμβάνουμε για 4 - 5 μέρες και αν το αυτί μας συνεχίσει να είναι βουλωμένο, τότε του κάνουμε μια πλύση με χλιαρό νερό.

Προσοχή, αυτή η θεραπεία κάνει μόνο, αν το πρόβλημα οφείλεται στην κηρήθρα και απαγορεύεται αν έχουμε πάθει διάτρηση του τυμπάνου.

Άγχος : Aν δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε, η λύση είναι ο φρέσκος βασιλικός.

Bάζουμε 50 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1 λίτρο κρύο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσει το αφέψημα, πίνουμε 3 - 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Ακμή και μαύρα στίγματα: Τα καλύτερα φυσικά φάρμακα για να καταπολεμήσουμε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνουμε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή, είναι ο χυμός λεμονιού, η ντομάτα και μείγμα χαμομηλέλαιου και βαλσαμέλαιου.

Κόβουμε φέτες λεμονιού και τρίβουμε με αυτές τα σημεία που θέλουμε.

Αλλιώς, πλένουμε καλά μια ώριμη ντομάτα χωρίς φάρμακα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την απλώνουμε για 15΄, σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο.

Μετά, πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα φυσικό σαπούνι με ουδέτερο pH και σκουπιζόμαστε.

Για συστηματική αντιμετώπιση, βάζουμε κάθε μέρα φέτες ντομάτας, για 15 λεπτά το πρωί και ξανά πάλι το βράδυ, όπου υπάρχουν σπυράκια.

Τελευταίος τρόπος και καλύτερος, είναι η χρήση μείγματος λαδιών, από χαμομήλι και βάλσαμο, που το απλώνουμε στην προβληματική περιοχή, κάθε βράδυ, μέχρι να θεραπεύσουμε το πρόβλημα.

πηγή: health4you.gr



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions