healthsolutions

Φυσικοί τρόποι για σούπερ ενέργεια

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Μήπως αισθάνεστε ότι η ενέργεια σας εξαντλήθηκε και δεν σας αρκεί ούτε μέχρι το μεσημέρι;

Όταν μιλάμε για την ανθρώπινη ενέργεια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο και αν αισθάνεστε «σούπερ ήρωας» η δύναμή της είναι πεπερασμένη. Ας δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδά της και ποιοι παράγοντες λειτουργούν ως «σουρωτήρι» και την αποστραγγίζουν.

Διατροφή

Ο γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να τρώμε τα πάντα με μέτρο, τι συμβαίνει όμως με τις κακές συνήθειες που επηρεάζουν σημαντικά μια ισορροπημένη διατροφή.

Τι πρέπει να προσέξετε

Μερίδες: Φροντίστε ώστε να ξεκινάτε πάντα με μικρές μερίδες και να συμπληρώνετε μετά φαγητό αν δεν έχετε χορτάσει.

Σωστοί συνδυασμοί: Εντάξτε στην διατροφή σας φρέσκα προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και γεύματα με μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων.Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης: Επιλέξτε ζυμαρικά και αρτοπαρασκευάσματα ολικής άλεσης για περισσότερη ενέργεια αλλά και μικρότερη κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ζάχαρη με μέτρο: Δεν χρειάζεται να βγάλετε την ζάχαρη εντελώς από τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε σνακ με ζάχαρη ή γλυκό μόνο μια φορά την εβδομάδα.
κόκκινο κρέας με μέτρο: Περιορίστε τα γεύματα με κόκκινο κρέας σε μια φορά την εβδομάδα και προτιμήστε για τις υπόλοιπες μέρες πιο υγιεινές επιλογές όπως το ψάρι.

Γυμναστική

Οι περισσότεροι διαμαρτύρονται πως δεν έχουν αρκετό χρόνο για γυμναστική . Όμως η άσκηση σας βοηθά  να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση, να απαλλαχθείτε από το άγχος αλλά και να έχετε ενέργεια.

Αεροβική γυμναστική: Οι αερόβιες ασκήσεις, το ποδήλατο, το τρέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από καρδιοαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και υψηλή χοληστερίνη.

Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης: Οι ασκήσεις με βάρη και η γυμναστική που εστιάζει στην μυϊκή ενδυνάμωση μπορεί να εμποδίσει τραυματισμούς, να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και να διατηρήσει την καλή φυσική σας κατάσταση.



Copyright medicalblog © 2024 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions