healthsolutions

Η selfie generation και οι νέες τάσεις στην Πλαστική Αισθητική Χειρουργική για το 2018

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που καταφεύγει στην πλαστική αισθητική χειρουργική, αυξάνεται θεαματικά, χρόνο με το χρόνο, σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχει, βέβαια, μια εξήγηση γι'αυτό. Η “εικόνα’ στον 21ο αιώνα έχει αποκτήσει άλλη διάσταση και δυναμική.

Η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης σχετίζεται απολύτως με την αυτοεκτίμηση, την κοινωνική αποδοχή, την επαγγελματική επιτυχία.Τα social media, κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας, παίζουν πλέον ένα σημαντικό ρόλο, καθώς φαίνεται να ξεφεύγουν από την παροδική διάσταση μιας μόδας και εδραιώνουν, όλο και περισσότερο, τη θέση τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων, σαν ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο.

Η “selfie generation”, δημιούργημα της ξέφρενης τεχνολογικής εξέλιξης, ενσωματώνει άτομα από όλες τις ηλικίες, που δημιουργούν ακατάπαυστα εικόνες του σήμερα, σε ένα αγώνα επιβεβαίωσης του καλύτερου εαυτού. Η εικονική πραγματικότητα μιας διαδικτυακής εμφάνισης, ωστόσο, δεν είναι ποτέ αρκετή, αφού η επιβεβαίωση επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την καθημερινή ανθρώπινη επαφή.Σε αυτό το απαιτητικό περιβάλλον, η Πλαστική Χειρουργική συμβάλλει θετικά στην πραγμάτωση ''λελογισμένων'' προσδοκιών, διαμορφώνοντας αποτελεσματικά, αυτό που ονομάζουμε ''ευ ζην''. Οι νέες τάσεις στην Αισθητική Χειρουργική για το 2018, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, εστιάζουν στις επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες του προσώπου, στη λιπο-μεταφορά (μεταμόσχευση λίπους) και στην κρυολιπόλυση, ενώ πιθανολογείται η αύξηση του αριθμού των ανδρών που θα επιζητήσουν την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους, μέσα από τις θεραπείες της Πλαστικής Χειρουργικής.

Οι νέες Τάσεις στη Χειρουργική του προσώπου

Τρεις από τις πέντε πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στην Αισθητική Χειρουργική αφορούν στο πρόσωπο. Αυτές είναι η Ρινοπλαστική, η Βλεφαροπλαστική και η Ρυτιδεκτομή ( Face Lift ).

Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης, ώστε να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Παράλληλα, η επέμβαση μπορεί να διορθώσει λειτουργικά αναπνευστικά προβλήματα, που οφείλονται στην ίδια την κατασκευή της μύτης ή έχουν προκύψει από κάκωση αυτής, κατά το παρελθόν.

Βλεφαροπλαστική

Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επέμβαση Αισθητικής Χειρουργικής, στο πρόσωπο. Ο στόχος είναι η βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων και η αποκατάσταση της καθαρότητας του βλέμματος.

Ρυτιδοπλαστική (Face Lift)

Είναι η επέμβαση που διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος και των υποκείμενων ιστών. Φυσικά, δεν σταματά την εξέλιξη της γήρανσης του προσώπου, ωστόσο, επαναφέρει τη νεανική όψη σ’ αυτό.

Οι νέες Τάσεις σε σχέση με το λίπος

Οι νέες τάσεις για το 2018, σχετίζονται με την αυτόλογη μεταφορά λίπους και την κρυολιπόλυση. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεθόδους με συγκεκριμένες ενδείξεις .

Λιπο-μεταφορά ή μεταμόσχευση Λίπους

Η λιπο-μεταφορά ή μεταμόσχευση λίπους, αποτελεί σήμερα μια πρωτοπόρο μέθοδο φυσικής ανάπλασης των ιστών με εξαιρετική δημοφιλία παγκοσμίως και ολοένα αυξανόμενες εφαρμογές.

Το λίπος είναι ιστός αυτόλογος (προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό). Είναι ιστός πλούσιος σε βλαστοκύτταρα, τα οποία είναι κύτταρα με ισχυρές αναπλαστικές και αναγεννητικές ικανότητες. Η μεταφορά του λίπους από περιοχές του σώματος όπου πλεονάζει, σε άλλες όπου απουσιάζει, έχει αρκετές ενδείξεις, τόσο στην Αισθητική, όσο και στην Επανορθωτική Χειρουργική.

Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση, αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία μείωσης του σωματικού λίπους, προσφέροντας αναίμακτη και εντελώς ακίνδυνη καταστροφή των λιποκυττάρων από περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση λίπους, όπως είναι η κοιλιά, οι γλουτοί και οι μηροί.

Άνδρες και Πλαστική Χειρουργική

Οι άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπείες Αισθητικής Χειρουργικής, έχουν αυξηθεί σε παγκόσμια κλίμακα τα τελευταία 15 χρόνια σε ποσοστό, περίπου, 50%. Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις, που βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση, είναι : η Ρινοπλαστική, η Βλεφαροπλαστική, η Γυναικομαστία και η Λιποαναρρόφηση.

Ευχαριστούμε τον κο Αναστασόπουλο Τάσο, Πλαστικό Χειρουργό.Copyright medicalblog © 2018 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος κατασκευή ιστοσελίδων webmac
Powered by Health Solutions