Αιμορροϊδοπάθεια: συμπτώματα και οριστική λύση
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις του πρωκτού που μπορεί όμως, να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα ταλαιπωρηθεί σε κάποια περίοδο της ζωής του από τις αιμορροΐδες του, καθώς η πάθηση αφορά άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας.
Υπογεννητικότητα: Η χώρα σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πληθυσμός της χώρας μας, αν συνεχιστεί η μείωση των γεννήσεων, θα ανέρχεται σε 5.000.000 κατοίκους έως το 2.100. Κι αν αυτό σας φαντάζει πολύ μακρινό, σκεφτείτε απλά ότι το 2035, σε περίπου μια 15ετία από τώρα, ο πληθυσμός της χώρας μας δεν θα ξεπερνάει τα 6,5 -7 εκατομμύρια.
Ευρυαγγείες: Γιατί δεν πρέπει να αμελούμε τη θεραπεία του προβλήματος
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021Στους κύκλους των ασθενών οι ευρυαγγείες είναι γνωστές ως οι μικρές αντιαισθητικές φλέβες που τους αναγκάζουν να κρύβουν τα πόδια τους με τη χρήση κατάλληλων ενδυμάτων. Γι’ αυτό και συνήθως καταφεύγουν στον ειδικό προκειμένου να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι αξιολογούν ως αμιγώς αισθητικό. Τι ισχύει όμως, στην πραγματικότητα;
Η Be-Live επεκτείνει τον κύκλο των υποστηρικτών της, ενδυναμώνοντας το έργο της
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021Εδώ και δύο χρόνια, το όραμα της Be-Live για στήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ώστε να μπορούν μέσω της κάλυψης των δαπανών των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια, έχει πάρει σάρκα και οστά. Μέχρι σήμερα, έχουν γεννηθεί 14 υγιέστατα μωράκια και 14 ζευγάρια ζουν πια το όνειρο της οικογένειας! Στην προσπάθειά της αυτή, η Be-Live, που «γεννήθηκε» από τους ιατρούς αναπαραγωγής, κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, βρίσκει διαρκώς νέους «συμμάχους» που αναγνωρίζουν το έργο της και έρχονται να συνδράμουν τον αγώνα της.
Κότσι: μάθετε για την ανώδυνη αντιμετώπιση
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021Ο βλαισός μέγας δάκτυλος, γνωστός και ως «κότσι», είναι η συχνότερη παραμόρφωση του άκρου ποδός, δημιουργώντας τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά προβλήματα. Αν και κατά το παρελθόν, ο φόβος της επέμβασης και ο χρόνος της ανάρρωσης αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες για την οριστική θεραπεία του προβλήματος, η διαδερμική χειρουργική που εφαρμόζεται σήμερα υπόσχεται την εξάλειψη του προβλήματος, γρήγορα και ανώδυνα.
Γενετική Συμβουλευτική: Πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021H 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με στόχο να μας υπενθυμίζει πώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι τα σύγχρονα «όπλα» που διαθέτουμε για να κερδίσουμε τη μάχη με τη νόσο.
Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή για Πέτρες στη Χολή: Απαντήσεις από τον ειδικό
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021Ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρες στη χολή και πόσο επικίνδυνη είναι τελικά, για τον ασθενή η χολολιθίαση; Στο σημερινό μας άρθρο, επιχειρούμε να απαντήσουμε στις συνήθεις απορίες των ασθενών αναφορικά με την πάθηση.
Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021Η αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ιατρική κοινότητα, με τα τελευταία χρόνια να σημειώνονται ενθαρρυντικά βήματα, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής των ασθενών αυτών. Η νόσος καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη στη διαχείρισή της, καθώς συνήθως δίνει συμπτώματα σε προχωρημένο στάδιο και γιατί πολύ συχνά υπάρχει εμπλοκή των πολύ κρίσιμων για τη ζωή αρτηριών και φλεβών γύρω και μέσα στο πάγκρεας.
Φίμωση πέους και Περιτομή: σύγχρονη αντιμετώπιση
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021Φίμωση ονομάζεται η συγγενής ή επίκτητη στένωση του στομίου της ακροποσθίας (του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο-κεφαλή του πέους), με συνέπεια την αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου με έλξη της ακροποσθίας προς τη βάση του πέους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ακροποσθία διαθέτει ελαστικότητα, ώστε να επιτρέπεται με ευχέρεια η κίνηση του δέρματος.
Εφηβική γυναικολογία: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την πρώτη σας επίσκεψη στον γυναικολόγο
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να επισκεφθούμε τον γυναικολόγο και τι ακριβώς να περιμένουμε κατά την πρώτη μας γυναικολογική εξέταση; Τελικά, είναι σήμερα οι έφηβες πιο ενημερωμένες συγκριτικά με το παρελθόν ως προς την προστασία της σεξουαλικής τους υγείας;
Πρώτη φορά στην Ελλάδα επιτυχής αντιμετώπιση υποτροπής καρκίνου του ορθού με αφαίρεση τμήματος του ιερού οστού
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, από τον Δρ. Παναγιώτη Γεωργίου MD(Res), FRCS, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η αφαίρεση υποτροπιάζοντος καρκίνου του ορθού μέσω κοίλιο-ραχιαίας προσπέλασης, συμπεριλαμβανομένης εκτομής του κατώτερου Ιερού οστού (Abdominosacral resection).
Πανδημία: Μια καλή περίοδος για να αναδιαμορφώσουμε αισθητικά το χαμόγελό μας με εμφυτεύματα
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020Η πανδημία που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχει εισβάλει στη ζωή μας, ανατρέποντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, μπορεί λόγω των ειδικών μέτρων που λαμβάνονται στο πλαίσιο της αντιμετώπισής της (lockdown, τηλεργασία) να ιδωθεί ως μια ιδανική περίοδος για μικρο-επεμβάσεις και χειρουργεία που διαρκώς αναβάλλουμε, αναλογιζόμενοι το χρόνο της αποθεραπείας και τις τυχόν επιπτώσεις τους στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Ενδοφλεβικό laser διπλού δακτυλίου: η εστιασμένη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020Τα τελευταία χρόνια η θεραπεία της χρόνιας φλεβικής νόσου έχει εξελιχθεί με εντυπωσιακό τρόπο: Η ανάγκη για πιο ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση του προβλήματος των κιρσών (φλεβικής ανεπάρκειας), οδήγησε στη δημιουργία και στην ευρύτατη κλινική χρήση μιας σειρά ενδοφλεβικών τεχνικών θεραπείας, με γνωστότερη και πλέον αποδεκτή, το ενδοφλεβικό laser.
Εφαρμογές του PRP στη Γυναικολογία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020Το PRP είναι αυτόλογο (της ίδιας της ασθενούς) πλάσμα υψηλής συγκέντρωσης σε αιμοπετάλια. Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιήθηκε για θεραπεία σε διάφορους τομείς της ιατρικής όπως στην ορθοπεδική, στην πλαστική χειρουργική, στην οδοντιατρική, καθώς και στην αισθητική ιατρική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, επιστημονικές μελέτες υπογραμμίζουν τη σημαντική συμβολή του και στη γυναικολογία.